Over

AkKOORd bestaat uit een vrolijke bende jongeren tussen 9 en 50 jaar onder deskundige leiding van Sara-Anne Rousseau. Elke vrijdagavond wordt er een mix van jazz, pop en klassiek gerepeteerd.

In 1968 werd ‘Jeugdkoor Sint-Lenaarts’ opgericht door Maria Van Dijck. Jeugdkoor Sint-Lenaarts luisterde ontelbare vieringen en huwelijken op.
In 1984 nam Wim Anthonissen de muzikale leiding over. Op 17 oktober 1993 werd het zilveren jubileum gevierd met een groot concert. In het jaar 2000 veranderde het koor zijn naam in Jongerenkoor AkKOORd en verbaasde eenieder met de zelfgeschreven musical ‘De Wonderjaren’. De trend was gezet en in 2003 volgde de musical ‘Djipsies’ in samenwerking met kinderkoor de Lambertijntjes uit Beerse. Later volgde verschillende concerten waaronder Utopia (in samenwerking met Harmonie verbroedering), Akkoord à la carte, Songseveria, … In 2009 besloot AkKOORd dat jeugd een rekbaar begrip is. Sindsdien zijn 10’ers, 20’ers, 30’ers en 40’ers welkom.
Vanaf 2016 is het Sara-Anne Rousseau die de vele muzikale uitdagingen aangaat en deze samen met de groep steeds weer tot een fantastisch einde brengt. Ze wordt hierin bijgestaan door een ledenbestuur dat mee instaat voor de dagelijkse werking en die hun creatieve geesten samenbrengen om steeds met iets nieuws uit te pakken. Het praktisch-organisatorisch luik wordt sedert 2003 toevertrouwd aan een ondersteuningscomite van ouders en oud-leden. Onder leiding van Sara-Anne kwam in 2016 het Jukebox concert tot stand.
En ook nu staan onze plannen niet stil en zijn we volop in voorbereiding van de volgende concerten. Op 8 september 2017 is AkKOORd een nieuwe muzikale richting ingeslagen, vanaf nu kan je aansluiten vanaf 9 tot 12 jaar bij de AkKOORdjes. Van 13 tot 50 jaar ben je welkom bij AkKOORd.

Het mag duidelijk zijn dat AkKOORd klaar staat voor vernieuwende, boeiende, uitdagende en sfeervolle initiatieven. Samen-zang en vriendschap staan daarbij steeds centraal.